Гости из Русије у посјети Црној Гори и Херцеговини

У посјети Црној Гори и Херцеговини, светињама епархије будимљанско-никшићке, митрополије црногорско-приморске и епархије захумско-херцеговачке ових дана су гошће из Русије и Пекинга, доктор техничких наука, инжењер Анастасия Немкова и Кристина Пильгуева која предаје бизнис у међународној школи у Пекингу.

Оне су у гостима у на Велимљу у Бањанима код честите породице Ераковић, код своје драге колегинице, професорице енглеског језика у Пекингу Милијане Ераковић.

Обишле су једну од највећих светиња у православљу манастир Острог у суботу 11. агуста 2017. Посјетиле су саборни храм Светог Василија Острошког у Никшићу и град Жабљак у суботу 12. августа 2017. године.

После обиласка саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу, чији је ктитор свети цар Николај II Романов срели су се са професором Богословије Светог Петра Цетињског и уредником Катихетског програма Радија Митрополије црногорско-приморске "Светигора" Александром Вујовићем.

Овом приликом посјетили су на Тргу Шака Петровића и бронзану скулптуру Пресвете Богородице Никшићке, коју је 2003. године Саборном храму Светог Василија и граду Никшићу, поклонио велики руски вајар Вјачеслав Михаилович Кликов.

У недељу 13. августа 2017. године посјетиће град Требиње у Херцеговини, гдје ће обићи Саборни храм Преображења Господњег, Манастир Тврдош, Петропавловски манастир и Херцеговачку Грачаницу. У вечерњим часовима посјетиће и Херцег Нови, цркву Светог Архангела Михаила на Белависти у Старом граду, манастир Савину и присустоваће вечерњем програму манифестације "Трг од ћирилице".

 

А. В.