Литургијско сабрање у Ђурђевим Ступовима

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је у 16. недјељу по Духовима и Претпразништво Рођења Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Пресвете Богородице, 20. септембра 2015, Свету Архијерејску Литургију у манастиру Ђурђеви Ступови.

Преосвећеном Епископу у Светој Архијерејској Литургији саслуживало је бројно свештенство и свештеномонаштво наше Епархије.

Сабраном вјерном народу, надахнутом архипастирском бесједом, обратио се Његово Преосвештенство владика будимљанско-никшићки Г. Јоаникије, који је говорио о причи из прочитаног светог Јеванђеља о талантима, о нашем односу према унутрашњим, духовним даровима којима је Бог обдарио сваког човјека. Нажалост, неки те дарове нијесу осјетили у својој души, па их занемарују и улудо троше на стицање овоземаљских добара.

Празнично богослужење у манастиру Ђурђеви Ступови употпунио је радосни и свечани догађај вјенчања драгог нам брата у Христу Стевана Рудинца, који је брачну заједницу засновао са Бојаном Недовић.