Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије служио у манастиру Милешева

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки и администратор милешевски Г. Јоаникије служио је у суботу 20. јуна 2015, Свету Архијерејску Литургију у манастиру Милешева.

Током Литургије архипастирском бесједом обратио се Преосвећени владика Јоаникије, позивајући вјерни народ, свештенство и монаштво да саборно учествују у моби,која је сазвана да би се покосило манастирско имање.

"Ми се данас подсјећамо живота наших предака јер косидба, на онај традиционални начин и у облику мобе, подсјећа нас на живот који полако пролази, али који је имао своје вриједности. А једна од тих вриједности је та да су људи раније људи живјели много теже и много сиромашније, морали су да раде много више. Тешко је било зарадити и имати, али с оно мало што су имали и у том сиромаштву материјалном били су духовно богати, било је много више радости, много више разумијевања, много више среће у породицама, много више дјеце, много више пјесме", казао је, између осталог, у својој бесједи  Његово Преосвештенство Епископ и администратор милешевски Г. Јоаникије.