Епископ Јоаникије на празник Вазнесења Господњег служио у храму Светог Спаса у Драговољићима код Никшића

Tagged:

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија изговорена током Свете Архијерејске Литургије која је на празник Вазнесења Господњег у четвртак 29.маја 2014.г служена у храму Светог Спаса у Драговољићима код Никшића.

Саслуживали су: јереј Миодраг Тодоровић, надлежни парох и ђакон др Никола Маројевић, а молитвеном сабрању присуствовао је вјерни народ Драговољића и њихови гости из Жупе Никшићке и других мјеста Црне Горе који су дошли на славу ове древне светиње.

По завршеној Литургији празнична литија вјерног народа, свештенства и монаштва опходила је храмовно здање.

Обављен је помен за покој душе почившег Милована Поповића свештеника из Драговољића и других са њим мученички страдалих током Првог свјетског рата.

Освештан је и пререзан славски колач, а храмовна слава настаљена је уз братску трпезу љубави која је приређена у просторијама Црквено-народног дома "Његош и Сарајлија" у Драговољићима.

Ријечима добродошлице Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија, свештенство, монаштво и госте славља поздравио је Миливоје Дендић, који је заједно са мјештанима Драговољића био кум овогодишњег славља.

Пригодним словом обратио се и проф. др Мило Мркић, предсједник новооснованог Удружења "Павле Аполонович Ровински", такође у Драговљићима, чије активности  на унапрјеђењу  научно-технолошке, економске, културне и духовне сарадње Црне Горе и Русије су овом приликом јавно озваничене.