Audio by title sabor_srpskih_porodica

Први Сабор српских породица у Црној Гори

15:38 минута (2.68 МБ)

Први Сабор српских породица у Црној Гори одржан је у Жупском манастиру у недељу, 13. 09 2009. на празник Полагања појаса Пресвете Богородице и Сабор српских светитеља. Сабор је почео Светом Литургијом, а потом је у манастирској порти уприличен пригодан културни програм и братска трпеза љубави. Прилог: Сенка Чоловић.

Сабор српских породица Црне Горе

8:13 минута (7.52 МБ)

Недавно је у манастиру Жупа, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија, одржан први Сабор српских породица Црне Горе. Сабрање је иницирала истоимена организација - Сабор српских породица, чије сједиште је у Никшићу, са активностима које ће бити посвећене очувању породице на нашим просторима. „Овај наш сабор је само почетни корак у враћању вриједности породице, јер нам се највећа страдања дешавају управо у породици, гдје се под лажним именом слобода, прекида живот, догађају чедоморства, нестају цијеле породице, а бијела куга куца на врата српског народа“, каже у разговору за наш радио проф. Миле Цицмил, предсједник Управног одбора Сабора српских породица. Прилог: Сенка Чоловић.

У манастиру Жупа код Никшића одржан Сабор српских породица

13:37 минута (2.34 МБ)

У недељу, 12. септембра на празник Сабор српских светитеља у манастиру Жупа код Никшића одржан је Сабор српских породица. Саборовање је почело Светом Литургијом, а заједничарење је настављено пригодним културним програмом и трпезом љубави.

 

У Жупском манастиру одржан Сабор српских породица у Црној Гори

14:49 минута (2.55 МБ)

Сабор српских породица у Црној Гори, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско - никшићког Г. Јоаникија, одржан је у суботу, 9. септембра у манастиру Светог апостола Луке у Жупи никшићкој. Сабор је почео Светом Литургијом, а, гостопримством свете обитељи Жупског манастира настављен је културним програмом и трпезом љубави. Извјештај Сенка Чоловић.

У манастиру Косијерево одржан Сабор српских породица

7:02 минута (1.21 МБ)

На празник Полагања појаса Пресвете Богородице и Сабора српских светитеља и просветитеља, у недјељу 13. септембра 2015, у манастиру Косијерево у Петровићима код Никшића одржан је 7. сабор српских породица у Црној Гори.

Сабор српских породица организује се, већ седму годину, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија.