Audio by title jeromonah_sergije_rekic

Монашко ткање на чунку живота XXIX

89:22 минута (15.34 МБ)

O монаштву говори Јеромонах Сегије (Рекић) сабрат манастира Острог.

"Не смијемо бити мирне савјести када губимо вријеме на нешто што не изграђује нашу душу, што нас не води ка Богу, што нас не присаједињује Богу и заједници са Богом и Светима Његовим""- каже јеромонах Сергије (Рекић) сабат манастира Острог, који је вечеас гост монаха Арсенија (Јовановића) у емисији "Монашко ткање на чунку живота".

Света Литургија у Доњем Манастиру Острогу на празник Светог Сергија Радоњешког

Tagged:
7:03 минута (1.21 МБ)

На празник Светог Сергија Радоњешког служена Света Литургија у Доњем Манастиру Острогу. Литургију су служили јеромонах Сергије (Рекић), сабрат манастира и јереј Радмило Чизмовић. Послоије читања Светог јевнђеља, о. Сергије, коме је данас имендан, је одржао пригодну бесједу. На крају је пререзан славски колач, а братија манастира и вјерни народ су оцу Сергију честитали имендан. На многаја љета, на здравље и на спасење.

Бесједа јермонаха Сергија на Петковдан у цркви Свете Тројице у Доњем манастиру Острогу

Tagged:
10:56 минута (1.88 МБ)

У цркви Свете Тројице у Доњем манастиру на Петковдан, Светом Литургијом је началствовао јеромонах Сергије, а саслуживали су му јеромонах Панарет и јереј Радмило Чизмовић. Током Свете Службе прочитана је јеванђељска прича о десет дјевојака, а након тога пригодном литургијском проповиједи сабраним вјерницима и монаштву, обратио се јермонах Сергије.

Јеромонах Сергије (Рекић): „Чуда Светог Василија Острошког као свједочанство Васкрсења Христовог“

Tagged:
54:55 минута (9.43 МБ)

Јеромонах Сергије (Рекић), намјесник манастира Острог, одржао је на празник Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим – Цвијети, у недјељу 9. априла 2017, предавање на тему „Чуда Светог Василија Острошког као свједочанство Васкрсења Христовог“ у Црквено-народном дому Светог Василија Острошког у Никшићу.

Оца Сергија и бројну публику поздравио је, у име организатора – Црквене општине Никшић, свештеник Остоја Кнежевић, старјешина никшићког Саборног храма.